© 1998 denarend.com
in cooperation with ZomerlustDesign
Nieuwstraat 7  3332 BJ Zwijndrecht   The Netherlands
tel +31 (0)78 6191712   fax +31 (0)78 6120306  e-mail lucien*at*denarend.com

©denarend.com

andere pagina's op deze site

schuitenwal 01 | schuitenwal 02 | schuitenwal 03

23 november | dagboek | open brief d.d. 23 november 1999 | represailles

 

bij alle genoemde ophogingsmaten in deze site dient - sinds 26 november - 16cm te worden opgeteld omdat de onderste trede van het bewijstrapje ook nog eens tot op een enkele cm na onder de bestrating is verdwenen

totale ophoging: een halve meter


ZWIJNDRECHT SCHUITENWAL dagboek
de  ophoging die niet zou plaatsvinden

deze pagina's worden per uur aangevuld en aangepast - start 22 november 1999 10:30 uur


4 december:
Achterzijde van het perceel Veerplein 16. Het lijkt er sterk op dat deze bandjes zo blijven om als ''bewijs'' te dienen dat het plein helemaal niet zou zijn opgehoogd.

Deze plek is namelijk bij de aanleg van de voorgaande situatie, in de jaren tachtig, 40cm extra opgehoogd om het de restauranthouder, die twee meter te ver op gemeentegrond gebouwd had, gemakkelijk te maken. Het een en ander werd geïmproviseerd buiten de goedgekeurde tekeningen om. Door die maatregel kwamen de garages van twee woningen bij regen regelmatig blank te staan. Op deze plek was het dus al 40cm hoger. Nu is op deze locatie de Schuitenwal in hoogte aangepast aan de fouten van toen. Wederom loopt het plein af naar de twee genoemde garages.

Dit ter attentie van de gemeenteraadsleden van Zwijndrecht.

3 december:
Het werk is bijna klaar. Het paadje op gemeentegrond naar onze poort wordt wel erg lang uitgesteld.

1 december:
Er is een ontwerp gemaakt om op de bult concentrische bestratingsbanen te maken met de boom als middelpunt. 

Het is niet helemaal gelukt want de trottoirband ligt verkeerd. De oplossing wordt gevonden om dan maar minder getrouw te zijn aan het ontwerp en dan maar een passtrookje te knippen. Nu is het mogelijk om vanuit het atelier aan potentiele opdrachtgevers te late zien hoe het niet moet.

Een feit blijft dat er gewoon wordt doorgewerkt. De wethouder laat geen contact met ons opnemen op het verzoek om een gesprek met hem. De heer Oomen heeft het werk niet stilgelegd en en zijn chef gevraagd op ter plaatse te komen praten. Dit had hij op de 23e toegezegd. De gemeente Zwijndrecht gaat gewoon door en gemaakte afspraken en toezeggingen (vooral die over het absoluut niet ophogen) worden aan de laars gelapt.

Vandaag hebben wij besloten de aanwezigheid van deze site openbaar te maken en bij de zoekmachines aan te melden.

30 november:
Er wordt rondom de kastanjeboom achter mijn atelier een ronde heuvel aangelegd. Het ziet er naar uit dat deze hoger wordt dan de vloer van mijn atelier.

Er komt zojuist een brief aan alle bewoners over een Buurtschouw Walburg waarin geschreven wordt over klachten/wensen ten aanzien van de woonomgeving; het eerste punt gaat over onderhoud van bestratingen. ''Als bewoner bent u de ogen en oren van uw eigen woonomgeving.'' staat er in. Ja, al meer dan zevenendertig jaar; en dan komt de heer Oomen ons vertellen hoe het plein er voordat de bestrating verwijderd was eruit zag; hij wijst naar een hoogteverschil waar een bewoner vorige jaar de straat bij zijn hoger gebouwde achterdeur vijftien centimeter - bij wijze van stoep - omhoog gehaald heeft: ''kijk daar eens, hoe het hier verzakt is.'' En, staat er in de brief: ''Om zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen en suggesties ...." ja ja, ik geloof er bij voorbaat al niets meer van.

29 november:
Er komt weer een bevestiging van ontvangst dat de afwwerking van ons schrijven enige tijd kan duren. Het ophogen gaat intussen door.

29 november:
Er is weer een nieuwe drie meter hoge berg zand gestort om verder op te hogen. Er wordt rond de plek waar de heer Oomen stond te springen: ''er is hier toch niet opgehoogd?''  rondom de kastanje, flink zand gestort. Wanneer de bestrating daar ligt, zullen wij de detailfoto van vorige week en die van de ophoging hier opnemen.

Let wel, geachte gemeenteraadsleden: er is zowel schriftelijk als mondeling door diverse in deze site genoemde gemeentelijke instanties toegezegd, en daarna beweerd, dat er pertinent  niet wordt of zal worden opgehoogd!

26 november:
Einde van de dag bestrating is gelijk gekomen met de bovenkant van de trottoirbanden. Wanneer later blijkt dat de auto's door het plantsoen rijden worden deze dus omhooggehaald en komt het niveau weer 15-20cm hoger. Dit wordt dus nu met voorbedachten rade  zo gedaan.

26 november:
Eerste deel wordt bestraat. Waarbij een derde maal 17 cm verdwijnt onder het nieuwe niveau.

25 november:
antwoord over de afhandeling van mijn schrijven: "mogelijk langer op zich zal laten wachten dan u wenselijk acht."

25 november 14:47 uur - de stenen staan klaar voor het bestraten - de ophoging is klaar.

24 november:
fax
aan de Gemeente Zwijndrecht
t.a.v. de Heer J.A.M. Oomen
en anderen
die op de hoogte moeten zijn van afspraken waar tegenin de Schuitenwal wordt opgehoogd.

fax
aan het College van Burgemeester en Wethouders van Zwijndrecht
6206400

brief
aan het
gemeentebestuur van Zwijndrecht

23 november:
"wij hebben de treden van de bovenkant van de trap gehaald. Er is dus niet opgehoogd"
woorden van de heer J.A.M. Oomen op dinsdag 23 november. Hij was duidelijk zenuwachtig omdat hij de situatie verkeerd heeft ingeschat. Klik hier voor een kort verslag van het gesprek met de heren Oomen en Huison op 23 november jl.

22 november:

Open brief aan de heer J.A.M. Oomen

 


home    aanleiding    Schuitenwal    gezin wordt uit eigen woning gezet    omroep bijdrage    other links    ZwijndrechtEtc    ramen dichtgemetseld    landjepik in Zwijndrecht

see the sculpture of the Finnish sculptor Lucien den Arend
in POAM Sculpture Park

 

Google
 

 

 

 e-mail lucien*at*denarend.com

this site was developed by ZomerlustDesign
in cooperation with DutchDeltaDesign
Penttilä
Seppäläntie 860  51200 Kangasniemi  Finland
+358 (0)15 684784